BiH

Akcija SIPA-e i Tužilaštva BiH, u Banjaluci uhapšeno više osoba

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, na području Banjaluke, locirali su, identificirali i uhapsili više osoba osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti.

dnevno

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su, u svojstvu pripadnika policije i VRS, na području Donjeg Vakufa, u proljeće i ljeto 1992. godine, počinili kazneno djelo zločin protiv čovječnosti, prenosi “N1“.

Oni se terete da su, sudjelovali u nezakonitom zatočenju oko 150 žrtava, civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, nad kojima su počinili mučenje, zlostavljanje, premlaćivanje, nečovječna postupanja, nanošenja tjelesnih i duševnih ozlijeda, što je rezultiralo smrću više osoba, te trajnim i teškim tjelesnim i duševnim ozlijedama kod većeg broja zatočenih osoba.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz poštivanje mjera sigurnosti zbog pandemije Covid 19, biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh