BiH

Šta rade supruge političara: Znamo da je Sebija direktorica KCUS-a, Dodikova supruga život posvetila djeci, a supruga Aleksandra Vučića…

Supruge političara također su pod budnim okom javnosti.

MILORAD DODIK I SNJEŽA - AP/Darko Vojinović

MILORAD DODIK I SNJEŽA – AP/Darko Vojinović

Snježana je po zanimanju ekonomski tehničar i nikad se nije bavila politikom. Komšije iz Aleksandrovca kažu da ljubav Milorada i Snježane datira još iz srednje škole i da je Snježana uvijek bila skromna i odana. Kažu i to da voli da se druži i uvek rado ugosti prijatelje, prenosi Hayat.

Prva komšinica porodice Dodik iz Bakinaca za medije je jednom prilikom izjavila:

”Snježana ne voli da se eksponira u javnosti i to nije nikakva lažna skromnost. Ona je jednostavno takav tip. Tačno zna šta želi i tako život organizuje. Veoma je mudra, razborita i natprosečno pametna. Život je posvetila deci i porodici. Nimalo se nije promijenila, ni uobrazila.”

Za Snježanu Dodik još tvrde da je jednostavna i preskromna, ali i vrlo mudra žena. Upućeni tvrde da, iako daleko od suprugovog kabineta, Snježana ima potpuni uvid u suprugov odnos prema saradnicima.

BAKIR I SEBIJA – Novi.ba

Sebija Izetbegović je generalna direktorica KCUS-a,.

Supruga je bošnjačkog člana Predsedništva BiH i političara Bakira Izetbegovića, te snaha bivšeg prvog predsjednika Republike BiH, Alije Izetbegovića. Ima ćerku Jasminu Izetbegović.

ALEKSANDAR VUČIĆ I TAMARA – Novi.ba

U braku je sa Aleksandrom od 2013.

Rođena je u Beogradu 1981. gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Mediji su došli do saznanja da je diplomirala na Fakultetu političkih nauka i da je od 2010. godine radila u Ministarstvu vanjskih poslova kao savjetnica za Evropu, te da se aktivno bavi humanitarnim radom i vrlo često posjećuje humanitarne događaje.

Aleksandru Vučiću je ovo drugi brak. Od 1997. do 2011. godine bio je u braku s Ksenijom Vučić s kojom ima dvoje djece, sina Danila i kćerku Milicu, prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh