BiH

BiH: Zbog ledene kiše i snijega oprez na putnim pravcima

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Blaževac) u vremenu od sedam do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u četvrtak ujutru zbog ledene kiše maksimalan oprez savjetuju na dionici Travnik – Donji Vakuf, kao i na putevima na području: Bihaća, Bosanskog Petrovca, Bosanske Krupe, Drvara i Ključa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima: Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Bihać – Bosanska Krupa, Cazin – Velika Kladuša i Bosanski Petrovac – Drvar. I na ostalim putnim pravcima skreću pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica – Livno), iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Blaževac) u vremenu od sedam do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo – Tuzla, Nević Polje – Kaonik, Jajce – Crna Rijeka, Livno – Kamensko, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Posušje – Široki Brijeg i Šuica – Tomislavgrad.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati , zaključuju iz BIHAMK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh