BiH

Milan Tegeltija uporno ponavlja: “Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka”

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, uputio je saopćenje za javnost u kojem kako je naveo, demantuje navode iz medija da je potvrdio autentičnost snimka objavljenog na portalu Istraga.ba 26. novembra.

Milan Tegeltija - Nezavisne.com

“Netačno je da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. Naime, u mojoj izjavi za N1 TV rekao sam sljedeće:

‘Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja’.

Očito je iz ove izjave za N1 TV da sam rekao da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan.

I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitiranoj na Face TV 27.11.2020. godine, rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 TV da ja jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da se u tom audio sadržaju radi o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje upravo zato što je montaža, a to je identično onome što sam rekao u izjavi za N1 TV”, izjavio je Tegeltija, saopćeno je iz VSTV-a, prenosi “Source“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh