BiH

Večernji presjek s KCUS-a: Još 179 novozaraženih u Kantonu Sarajevo

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je do 18 sati registrirano još 179 novozaraženih u Kantonu Sarajevo, saopćeno je s KCUS-a.

Koronavirus - Sport1.oslobodjenje.ba

Podsjetimo, prema jutrošnjim informacijama iz KCUS-a, u Kantonu Sarajevo je bilo 90 osoba pozitivno na koronavirus, Goraždu pet, Maglaju četiri, u Žepču, Kaknju i Prači su po tri novozaražene osobe, u Kiseljaku i Kreševu po dvije, te u Varešu, Brezi i Ustikolini po jedan novozaraženi.

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u protekla 24 sata potvrđen je 321 novi slučaj zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Ovaj broj je rezultat analize provedene nad 996 uzoraka prikupljenih u periodu od 21. do 24. novembra ove godine, piše “Radiosarajevo“.

Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripada 200 zaraženih osoba, odnosno 62,30 posto, i u samoizolaciji od ranije.

U isto vrijeme, 449 osoba je oporavljeno od zaraznog oboljenja Covid – 19, što je podatak koji i dalje potvrđuje nastavak pozitivnog trenda, prema kojem je u ovom kantonu registrovan veći broj oporavljenih u odnosu na broj novozaraženih osoba.

Na klinikama i u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (256) i Općoj bolnici (83) hospitalizirano je 339 osoba, od kojih osam pacijenata koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je 11 osoba,

Nažalost, desila su se i dva smrtna ishoda u liječenju, tako da je broj umrlih uzrokovan koronavirusom povećan na 218 osoba.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivan 4.531 slučaj zaraze koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh