BiH

Naša stranka: “Dodikov govor pred Vijećem sigurnosti izraz je najgoreg primitivizma”

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija osudila je Naša stranka.

Milorad Dodik - Twitter

Kako su kazali, govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a, u kojem pojedine visoke predstavnike u BiH naziva najpogrdnijim imenima, izraz je najgoreg primitivizma.

Iako je nastupao u svojstvu lidera jedne političke partije, nemoguće je ne uzeti u obzir i činjenicu da je on predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine te da pred cjelokupnom međunarodnom javnošću srozava ugled krovne političke institucije u BiH te i cijele države“, rečeno je iz NS-a.

Za pohvalu je, kažu iz NS-a, to što su ambasadari gotovo svih zemalja članica pri Vijeću sigurnosti osudili njegovo ponašanje.

Za nadati se da će nakon njegovog govora međunarodnoj političkoj javnosti postati jasno da on ne može biti pouzdan partner u gradnji bolje budućnosti za našu zemlju te da treba izbjegavati sastanke na kojima će BiH predstavljati samozvani etnolideri, a ne predstavnici institucija BiH. Svaki sastanak te vrste znači da je sudbina bh. naroda odvojiva od sudbine BiH i ohrabruje istupe poput sinošnjeg“, zaključuju iz Naše stranke, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh