BiH

Dan državnosti BiH svečano obilježen i u Mostaru

Dan državnosti Bosne i Hercegovine i u Mostaru.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine i u Mostaru - PR / Haber.ba

Brojne delegacije položile su cvijeće na Partizanskom spomen groblju i na Šehitlucima, odajući počast borcima palim u posljednjim ratovima.

Dan državnosti BiH svečano obilježen i u Mostaru – PR / Haber.ba

Dan državnosti BiH svečano obilježen i u Mostaru – PR / Haber.ba

Predsjedavajući Skupštine HNK-a Šerif Špago čestitao je građanima Bosne i Hercegovine praznik, uz želje da dobrog zdravlja dočekaju naredni. Podsjetio je na važnost ZAVNOBIH-a, kazavši da je to jedan od najvažnijih događaja u historiji Bosne i Hercegovine.

Nastavljamo tradiciju antifašizma, dužni smo obezbijediti da na tim temeljima nastavimo i izgradnju BiH, s krajnjim ciljem približavanja Evropskoj uniji. Sve što su zaključci i odluke ZAVNOBIH-a, proevropske su vrijednosti koje trebamo baštiniti. Gradimo državu na principima na kojim počivaju savremene evropske držabve. To su sloboda i jednakost svih građana i naroda u zemlji, istakao je Špago.

Dan državnosti BiH obilježen je i u Nevesinju. Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježje u Kljunima odata je pošta civilnim žrtvama rata i poginulim borcima Armije RBiH, koji su dali živote za odbranu i očuvanje kontinuiteta države Bosne i Hercegovine.

Dan državnosti BiH obilježen je i u Nevesinju – PR / Haber.ba

Cvijeće su položile delegacije Udruženja ‘Povratkom za Bosnu i Hercegovinu’, Patriotske lige Nevesinje, OO SDA Nevesinje i regionalnog odbora SDA za Istočnu Hercegovinu. Kratkim obraćanjem na važnost očuvanja kontinuiteta bosanskohercegovačke držvatovornosti ukazao je Šerif Bojčić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh