BiH

Željko Komšić: “Dodik i Čović su se obrukali pred cijelom međunarodnom zajednicom”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na večerašnje učešće Milorada Dodika i Dragana Čovića na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a, kazavši da su se obrukali pred međunarodnom zajednicom.

Željko Komšić - Avaz.ba

Dodik i Čović su se obrukali pred cijelom međunarodnom zajednicom. Drago mi je bilo vidjeti tako jasnu podršku međunarodne zajednice građanskoj ideji Bosne i Hercegovine, ali me je bilo i stid kakvu sliku BiH su Dodik i Čović ostavili večeras“, kazao je Komšić, prenosi “Klix“.

Dodik i Čović na sastanku su učestvovali na poziv ruskog ambasadora. Poziv je dobio i lider SDA Bakir Izetbegović koji je odbio prisustvovati, ističući u pismenom odgovoru Vasilyju Nebenzyju da je trebao pozvati članove Predsjedništva BiH, a ne lidere stranaka.

Zbog ovog su ambasadora Rusije kritikovali i ambasadori drugih zemalja, ali on je kazao da nije imao namjeru umanjiti važnost Predsjedništva BiH, te da je lidere stranaka pozvao jer su oni “glas naroda“.

I Dodik i Čović su tokom obraćanja kritikovali Inzka, no predsjednik SNSD-a je bio znatno oštriji, što su svi učesnici sastanka osudili, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh