BiH

Ambasada SAD: Rad pravosuđa katastrofalan

Ambasada SAD u Sarajevu oglasila se povodom Trećeg godišnjeg izvještaja o odgovoru pravosuđa na korupciju koji je objavila Misija OSCE-a u BiH.

Eric Nelson

U Izvještaju se navodi kako se ukupna slika koju nudi praćenje teških predmeta korupcije, odnosno onih koji su kategorizovani kao predmeti visoke i korupcije srednjeg nivoa, može opisati kao zatajenje krivičnopravnog sistema koje je dovelo do nekažnjivosti za počinioce brojnih teških djela.

Povodom ovog izvještaja u kojoj je kritikovan rad pravosudnih organa i VSTV-a u BiH, oglasila se i Američka ambasada u BiH čiji je ambasador Eric Nelson prisustvovao prezentaciji izvještaja.

“Sjajna prezentacija OSCE-a jučer o njihovom izvještaju o praćenju slučajeva korupcije. Nažalost, nastavljeni i depresivni trendovi u pogledu efikasnosti pravosudnog sistema u borbi protiv korupcije”, naveli su iz Ambasade SAD na Twitteru.

Iz Ambasade su dodali da sve navedeno “zahtijeva više akcije i rezultata od vlade na svim nivoima”.

“Ljudi u Bosni i Hercegovini zaslužuju bolje”; poruka je iz Ambasade SAD, prenose vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh