BiH

Milorad Dodik od danas predsjedavajući Predsjedništva BiH

Milorad Dodik od danas je, po sistemu rotacije, ponovo predsjedavajući Predsjedništva BiH. On će dužnost predsjedavajućeg obnašati u narednih osam mjeseci.

Milorad Dodik - Danas.rs

Dodik je bio prvi predsjedavajući ovog sastava Predsjedništva BiH, koje još čine Šefik Džaferović i Željko Komšić, a već je došlo vrijeme za “novi krug” i tako će biti sve do općih izbora 2022. godine i izbora novih članova

Treba podsjetiti da su Dodik, Džaferović i Komšić sinoć, baš uoči Dodikovog preuzimanja predsjedavanja, usvojili zajedničku izjavu o očuvanju mira te su razgovarali o realizaciji zajedničkog obilježavanja 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma.

Ideja o zajedničkom obilježavanju godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma krenula je zapravo od zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthewa Palmera koji je ideju predložio članovima Predsjedništva još u septembru kada je dolazio u posjetu BiH.

Na osnovu prijedloga članovi Predsjedništva BiH danas su raspravljali o tom pitanju i dogovorili su zajedničko obilježavanje 25. godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh