BiH

U BiH više od hiljadu novozaraženih, 63 osobe preminule

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata zabilježeno je 1.097 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su 63 osobe preminule.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2 537 uzoraka, od kojih je 713 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 255 208 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 48 822 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 29 066 pacijenata, a u protekla 24h oporavak je zabilježen kod 673 pacijenta. Trenutno je aktivan 18 461 slučaj pozitivan na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 36 novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 1295.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 997 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 384 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 218 muških i 166 ženskih osoba, od kojih je 38 mlađe, 237 srednje i 109 osoba starije životne dobi, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 11 ženskih i 16 muških osoba, srednje i starije životne dobi, od kojih je pet iz Banjaluke, četiri iz Trebinja, po dvije iz Prijedora i Zvornika, i po jedna osoba iz Kozarske Dubice, Gacka, Doboja, Bijeljine, Ribnika, Gradiške, Kotor Varoša, Prnjavora, Laktaša, Čajniča, Broda, Petrova, Višegrada i Bileće, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh