BiH

Dodik 20. novembra opet na čelu Predsjedništva BiH: Šta mu je poručio Nelson

Kako su naveli iz Američke ambasada Nelson je s Dodikom razgovarao o mogućnostima, jačanju bilateralnih odnosa i značajne ekonomske saradnje pod njegovim predajedavanjem

Eric Nelson i Milorad Dodik - Fokus

Milorad Dodik će 20. novembra ponovo preuzeti predsjedavanje Predsjedništvom BiH. S tim u vezi večeras je s njim razgovarao američki ambasador Eric Nelson.

Kako su naveli iz Američke ambasada Nelson je s Dodikom razgovarao o mogućnostima, jačanju bilateralnih odnosa i značajne ekonomske saradnje pod njegovim predajedavanjem, prenosi “Fokus“.

Također iz Ambasade SAD su naveli da su razgovarali o potrebi uspostavljanja retorike, uzajamnog poštovanja za sve civilne žrtve a u povodu obilježavanja 25. godišnjice Dejtona.

Treba podsjetiti da su za vrijeme Dodikovog predsjedavanja Predsjedništvom BiH održane samo dvije sjednice a on je uglavnom održavao bilateralne sastanke u Istočnom Sarajevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh