BiH

Crnadak: U Doboju kršenje Izbornog zakona BiH

Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju, smatra Crnadak

Igor Crnadak - Screenshot

U Doboju je u toku do sada nezabilježeno kršenje Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, gdje se posmatračima PDP-a i drugih opozicionih partija i lista zabranjuje ulazak na biračka mjesta, saopštio je danas šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak.

“Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača”, dodaje Crnadak.

U saopštenju iz PDP-a se navodi da će ova stranka za svako od ovih biračkih mjesta uputiti prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Doboja i Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

“Najbolje rješenje je da CIK BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu”, smatra Crnadak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh