BiH

Lokalni izbori u BiH: U Tuzli na vrijeme otvorena sva biračka mjesta izuzev u Siminom Hanu

– Izborni proces se odvija uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera

Na području Grada Tuzla na vrijeme su otvorena sva biračka mjesta, izuzev biračkog mjesta u prigradskoj mjesnoj zajednici Simin Han. Otvoreno je ukupno 159 redovnih biračkih mjesta i prema prvim informacijama sa birališta, kako je saopštila Gradska izborna komisija, ”proces glasanja teče neometano”.

„Na biračkom mjestu 050A088 koje se nalazi u Osnovnoj školi „Simin Han“ je došlo do kašnjenja od 20 minuta zbog malo dužeg brojanja zaprimljenih glasačkih listića. Glasanje na ovom biračkom mjestu će se produžiti za vremenski period u dužini trajanja kašnjenja“, naveli su u Gradskoj izbornoj komisiji.

Razgovarali smo i sa građanima koji su izašli na izbore kako bi iskoristili svoje građansko pravo.

„Očekujem da se nešto promijeni. Imam sina, završio fakultet, pet godina je na birou. Neka dođu mladi“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mirsad Fazlić.

Građansko pravo iskoristila je i Slavica Mitrović iz Tuzle.

„Izlazim uvijek na izbore jer to je moja građanska dužnost i svi bi trebali da je iskoristimo, da poslije ne govore kriv ovaj, kriv onaj… Tuzla se razvija, Tuzla je grad, razvijat će se i dalje bez obzira ko dođe na vlast“, istakla je Mitrović.

Ekrem Jusufović želi da se stanje popravi.

„Moja želja je da bude bolje. Hoće li biti? Vidjet ćemo“, kazao je Ekrem Jusufović.

Izborni proces se odvija uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera radi pandemije koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh