BiH

Izetbegović: S tugom sam primio vijest o smrti prof. dr. Muratovića, dragog prijatelja i vrsnog intelektualca

Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća povodom smrti prof. dr. Hasana Muratovića.

Bakir Izetbegović - YouTube

– Sa tugom sam primio vijest o smrti prof. dr. Hasana Muratovića, dragog prijatelja i čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u modernoj historiji Bosne i Hercegovine i njenom političkom, privrednom i akademskom životu.

Profesor Muratović ostat će upamćen kao vrsni intelektualac koji je predano radio na emancipaciji bošnjačkog naroda i njegovoj borbi za slobodu, te kao dokazani patriota koji je svojim djelovanjem na svakoj od važnih funkcija koje je obavljao dao snažan doprinos očuvanju i razvoju Bosne i Hercegovine.

Njegovoj porodici upućujem iskrene izraze saučešća, a dragog Allaha dž.š. molim da našem Hasanu podari dženet – naveo je Izetbegović u telegramu saučešća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh