BiH

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice, uskoro nam stiže i snijeg

Danas će u Bosni preovladavati niska naoblaka. Padaće i rosulja, uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčano

Snijeg - Depo.ba

Jutros u Bosni preovladava niska naoblaka. U sjevernim područjima registrovna je rosulja. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je vedro.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se., prenosi “Fokus“.

Danas će u Bosni preovladavati niska naoblaka. Padaće i rosulja, uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčano.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 16 do 21 stepen.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bih

PROGNOZA DO SUBOTE
U četvrtak će u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno će pasti malo kiše. Prije podne sunčano u Hercegovini gdje se prognozira naoblačenje u drugoj polovini dana. Vjetar slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U petak se se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu će u većem dijelu Bosne preovladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

KADA OČEKIVATI SNIJEG
Do 16. novembra prostrano polje visokog zračnog pritiska uvjetovat će stabilno i suho vrijeme u Bosni i Hercegovini. Slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, maglovita jutra uz riječne tokove i kotline, te sunčani dani, prognoziraju se do sredine mjeseca.

Promjena vremenskih prilka uz slabe padavine prognozira se od 17. do 24 novembra. Snježne padavine očekuju se od 21. do 24. novembra samo na istoku, sjeveroistoku te u centralnim krajevima Bosne, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh