BiH

Od 15. novembra na snazi obavezno posjedovanje zimske opreme

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da će od 15.11. na snazi biti obavezno posjedovanje zimske opreme, saopćeno je jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh