BiH

Nakon prijetnji gasnim pištoljem, Draško Stanivuković traži otkrivanje motiva

Kandidat za gradonačelnika Banje Luke Draško Stanivuković (PDP) zatražio je danas od MUP-a RS da se otkrije pozadina incidenta kada je Zlatko Stokanić (44) u alkoholisanom stanju gasnim pištoljemn prijetio njegovim saradnicima i uperio pištolj u njegov privatni automobil.

Draško Stanivuković - Twitter

Kao što smo objavili, Stokanića je jučer uhapsila policije i sumnjiči se za ugrožavanje sigurnosti. Stanivuković je istakao danas da se ne želi baviti insinuacijama, ali da nedostaje nekoliko odgovora – šta je stvarni motiv, ko je uhapšeni, ima li pozadinu i drugo.

– Govorim istinu i činjenice koje ne prijaju velikom dijelu koji pripada sistemu. To može da ugrozi život. Zato je važno da vidimo je li ovo slučajni incident ili nešto drugo – kazao je Stanivuković.

Uhapšen 44-godišnjak: Stanivukoviću i njegovim saradnicima prijetio gasnim pištoljem
Podvukao je da je potrebno otkriti pozadinu ovog slučaja.

– Nikada nisam bio, niti ću biti, mjerna jedinica za strah, čak ni danas kada imate situaciju da je pištolj uperen u moje saradnike i moj automobil. Ovo je više zarad svih građana. Ovakav slučaj nije zaseban – poručio je Stanivuković.

Naveo je da se već jutros u Banjoj Luci pojavilo desetine hiljada letaka sa natpisima da se on “dovodi u sumnju sa osobama koje su odgovrorne za ubistva na teritoriji RS-a”.

– Samo jedna politička kuhinja ima razlog da to isporuči – naveo je Stanivuković.

Iz Gradskog odbora PDP-a su zatražili punu informaciju oko ovog slučaja, te istakli i kako se protiv njihovog kandidata u Banjoj Luci vodi prljava kampanja sa montiranim lecima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh