BiH

Bolnica “Dr. fra Mato Nikolić”: Pomoć nam je prijeko potrebna, nemamo doktora

U bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Bili posljednjih dana situacija je dramatična.

Bolnica u novoj Biloj - Vitez.info

Naime, 70 od ukupno 220 testiranih zdravstvenih radnika ove bolnice je pozitivno na koronavirus što otežava rad ove medicinske ustanove.

– Mi imamo problem sa kadrom, a ne brojem pacijenata. Pomoć nam je prijeko potrebna kada su u pitanju doktori. Javile su nam se kolege iz Mostara i oni su nam ponudili pomoć što se kadra tiče. Javilo nam se još par doktora nakon što smo javno zatražili pomoć, prenosi “Faktor“.

Nezgodno je što su pojedini odjeli iz cjelosti izbačeni iz pogona, posebno interni odjel koji trenutno ne funkcionira jer je svih pet doktora zaraženo i nadamo se da ćemo njegov rad uspostaviti naredne sedmice. Od 70 pozitivnih na koronavirus u našoj bolnici čak je 15 ljekara. To je ključni problem. Ostali odjeli funkcioniraju u smanjenom obimu. Kod nas je trenutno smješteno 16 pacijenata koji su u teškom zdravstvenom stanju zbog koronavirusa – kaže pomoćnik direktora Goran Pejaković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh