BiH

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić čeka testiranje, supruga pozitivna

Supruga Marija Nenadića, premijera Kantona Sarajevo (KS), jednog od deset kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, pozitivna je na korona virus.

Mario Nenadić - Fokus.ba

Ovu vijest Nenadić je dobio tokom sjednice kantonalne Vlade na kojoj se danas, 24. oktobra, raspravljalo o novim mjerama zbog pogoršane epidemiološke situacije u ovom kantonu.

Nenadić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio da mu je supruga pozitivna te da i on sad čeka na testiranje.

“Mogu Vam potvrditi da je supruga COVID pozitivna. Slijedi već standardni protokol, liječenje bolesnih i izolacija ukućana… U našem slučaju, zbog moje duzžosti, sve je još komplikovanije”, rekao je Nenadić za RSE.

Vlada KS-a zasjedala je nekoliko puta sa predstavnicima Kriznog štaba i drugih kantonalnih institucija zbog pogoršane epidemiološke situacije i sve većeg broja zaraženih korona virusom u ovom kantonu.

U KS-u u posljednja 24 časa registrovano je 184 zaraženih.

Nenadić je poručio građanima da se paze i da se pridržavaju preporuka nadležnih.

“Građane molim da se, koliko god, mogu čuvaju, da se pridržavaju mjera nadležnih organa, a oboljelima želim što skorije ozdravljenje”, poručio je Nenadić.

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini registrovano je 1.251 novi slučaj infekcije korona virusom, a registrovano je deset smrtnih slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh