BiH

Aida Pilav: Nisam potpisala naredbu od 21. oktobra

Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav oglasili se je povodom natpisa u medijima da je iz samoizolacije učestvovala u pisanju i donošenju naredbi od 21. oktobra ove godine.

Aida Pilav - Avaz.ba

Ona ističe da je u samoizolaciji od 17. oktobra, od kada je potvrđeno da je COVID pozitivna.

„Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe broj 66-20/2020 od 21. oktobra ove godine. Također ističem da nisam konsultovana ni za činjenicu da u potpisu ove naredbe stoji moje ime“, naglašava prof.dr. Aida Pilav

Tekst pomenute Naredbe potpisala je pomoćnica ministra zdravstva KS, dr. Alma Kadić koja je od strane članova Kriznog štaba određena da koordinira radom ovog savjetodavnog tijela do mog povratka, a čiji je potpis uklonjen sa objavljenog faksimila ove naredbe u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

Naredba se koja je donesena 21. oktobra dozvoljava da se sjednice i radna tijela Skupštine KS mogu održavati u zatvorenom prostoru, uz poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH i da veličina prostora u kojem se održavaju omogućava provedbu mjera, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh