BiH

Admela Hodžić napustila klub SDA u Skupštini KS: Pridružila se Čampari

Admela Hodžić zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo napustila je skupštinski Klub SDA, te će od sada djelovati kao samostalna zastupnica.

Admela Hodžić - Nezavisne

Prema informacijama koje su potvrđene za portal “Radiosarajevo” Hodžić se pridružila Aljoši Čampari, te će sa njim formirati zaseban poslanički klub, o čemu je obaviješteno i rukovodstvo Skupštine KS.

Admela je između ostalog poslala dopis rukovodstvu skupštine da će zajedno sa Čamparom podržati formiranje nove ekspertske Vlade KS.

SDA je sa 10 zastupnika u Skupštini, koliko su imali nakon formiranja vlasti, u samo mjesec dana ostala bez dva zastupnika, pa sada imaju osam zastupnika.

Četvorka je podsjetimo ranije podnijela zahtjev za smjenu aktuelne vlade s 18 potpisa. Očekuje se da će procedura započeti nakon lokalnih izbora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh