BiH

ŠOKANTNO SVJEDOČENJE SARAJKE KOJA SE BAVILA NAJSTARIJIM ZANATOM: “Cjenkale smo se kao na pijaci, sat koštao oko 150 KM”

Svjedokinja je većinu iskaza, datog tokom istrage, demantovala navodeći da je bila pod dejstvom narkotika.

Prostitutka - Ilustracija/Avaz.ba

Svjedokinja F. Š. K. jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u nastavku suđenja optuženim za navođenje na prostituciju, kazala da se s optuženom Nejrom Jusufović i Naidom Č. bavila najstarijim zanatom, ali da s tim nikakve veze nije imao prvooptuženi Ramel Jusufi.

Cjenkanje s mušterijama

Pojašnjavajući da su same pravile profile na internet-stranici Cityoflove.com, svjedokinja Tužilaštva je istakla da su djevojke same određivale kolika će biti cijena se*sualne usluge.

– Cjenkale smo se kao na pijaci, kazala je smijući se te dodala da je “sat se*sa koštao oko 150 KM”. Posao su, istakla je, same ugovarale. Iako je tužiteljica Emela Tahmaz Bukvić insistirala na iskazu koji je svjedokinja dala tokom istrage, a u kojem je navela da je Jusufi bio organizator i zaštitnik djevojaka koje su se bavile prostitucijom, F. Š. K. jučer je sve negirala.

Tužiteljica je kazala da je svjedokinja u tom iskazu navela da je Nejra bila Ramelova desna ruka te da im je nalazila mušterije s kojima su išle u hotele na Jahorinu, koja je “tada bila aktuelna”.
– Dnevno su djevojke zarađivale i do 5. 000 KM. Naše je bilo 100 KM dnevno bez obzira na to koliko zaradimo. Ramel je nabavljao narkotike i sav je posao naslijedio od Ane, stoji u izjavi, koju je svjedokinja tokom istrage potpisala, ali koju je jučer demantovala navodeći da je “bila pod uticajem narkotika”, piše “Oslobođenje“.

Vrbovanje i droga

Očito je da svjedokinja ne želi reći da je ona optužene prijavila policiji”, konstatovala je sarajevska tužiteljica. Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić, Fahrudin Hajdarbašić i Alen Krtičić se terete da su vrbovali i navodili djevojke na prostituciju, obećavajući im brzu i dobru zaradu, kao i da su nabavljali drogu koju su prodavali klijentima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh