BiH

Batka prijavilo sedam pacijenata, svi traže povrat novca, radi se o stotinama hiljada maraka!

Ćehajić i njegov bliski saradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprale više od pola miliona maraka.

Almir Čehajić Batko - Radiosarajevo.ba

Almir Ćehajić Batko, voditelj i humanista koji je jučer uhapšen u akciji kodnog naziva “Network”, predat je jutros u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Batko je uhapšen zbog pranja novca i zloupotrebe položaja vezano za projekt „Otvorena mreža“, a uhapsili su ga jučer pripadnici SIPA-e. Sumnjiči se da je novac zloupotrebljen od liječenja.

Batko će u roku od 24 sata biti ispitan u Tužilaštvu KS nakon čega će postupajzuća tužiteljica predložiti mjere pritvora ili zabrane.

Ćehajić i njegov bliski saradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprali više od pola miliona maraka namijenih za liječenje pacijenata. Gaj se nalazi u Turskoj i čeka se njegov dolazak u BiH, gdje će biti uhapšen i sproveden u SIPA-u na krim obradu.

Gaj je odgovorna osoba u firmi “City – Otvorena mreža u sklopu koje je djelovala emisija “Udri muški” koju je vodio Ćehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Saznajemo, iz izvora bliskih istrazi da je Ćehajića prijavilo sedam pacijenata. Svi oni od “Otvorene mreže” sada traže povrat novca. Riječ je o stotinama hiljada maraka koje su bile namijenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac proslijeđen za druge bolesnike. Pitanje je ko je bio na listama čekanja i ko je odlučio da prebaci novac.

Sada se utvrđuje zašto je novac namijenjen i uplaćivan za jedne pacijente, proslijeđivan drugima. U prijavi se tvrdi da pojedine osobe, kojima su uplaćivani novci ili su ga sami prikupljali, na kraju nisu vidjeli ni feninga,p renosi “Avaz“.

No, Batko je to sve sinoć u SIPA -i demantirao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh