BiH

Zbog opasnosti od zaraze: Najavljene ponovne kontrole u vozilima javnog gradskog saobraćaja

Tom prilikom subjekti inspekcijskog nadzora će biti prijevoznici kao pravni subjekti, kao i putnici, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Koronavirus - Novi.ba

Sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) zbog potencijalne opasnosti od zaraze će u toku naredne sedmice vršiti pojačane inspekcijske nadzore u vozilima javnog gradskog saobraćaja Centrotrans-a i GRAS-a, koji će se realizirati u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Tom prilikom subjekti inspekcijskog nadzora će biti prijevoznici kao pravni subjekti, kao i putnici, saopšteno je iz KUIP-a KS.

Iz KUIP-a napominju da je u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, zaštita od zaraznih bolesti obaveza svih fizičkih i pravnih osoba.

“Zbog toga uposlenike oba prijevoznika, kao i putnike, pozivamo na dosljednu primjenu donesenih higijensko-epidemioloških mjera”, poručuju iz KUIP-a KS.

Prijevoznici i vozila javnog gradskog prijevoza pod redovnim su nadzorima sanitarnih inspektora, koje su nerijetko do sada inicirali i sami putnici, nezadovljni načinom provođenja higijensko-epidemiloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa.

U dosadašnjim kontrolama u vozilima javnog gradskog prijevoza izvršeno je ukupno 36 inspekcijskih nadzora, a radi utvrđenih nepravilnosti, koje se odnose na nenošenje ili neispravno nošenje maski, kao i nepoštivanje propisane fizičke distance, donesena su rješenja sa korektivnim mjerama, navodi se u saopštenju KUIP-a KS, prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh