BiH

MUP KS o obaveznim maskama na otvorenom: Apel građanima

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS-a za N1 je potvrdio da je Krizni štab u Kantonu Sarajevo donio naredbu o obaveznom propisnom nošenju maski u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Sarajevska policija - N1info.com

Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, policija će sankcionisati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe, pojasnio je on, piše “N1“.

”Apelujemo na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo”, poručio je portparol sarajevske policije.

Kazne za nenošenje maski će biti 500 KM, a za provođenje ove Naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi “N1”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh