BiH

Fahrudin Alić postao jedan od najmlađih neurohirurga u historiji BiH

Da Bosna i Hercegovina itekako ima čime da se ponosi kad su u pitanju mladi, perspktivni, pametni i vrijedni ljudi dokaz je i to da je 02.10.2020. na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, svoj specijalistički ispit iz NEUROHIRURGIJE uspješno položio mladi ljekar.

Fahrudin Alić / PR - Haber.ba

U ovom vremenu kad mnogi mladi svoje utočište traže izvan granica naše zemlje, kada se znanje i rad nedovoljno cijene i neadekvatno vrednuju, postoje i oni pojedinci koji su ostali i svoj život uložili upravo u trud, kontinuirani rad i učenje kako bi građanima ove zemlje omogućili vrhunsku zdravstvenu uslugu. Jedan od takvih je zasigurno i dr. Alić koji je, postavši specijalista neurohirurgije, upisao se malu, ali uspješnu zajednicu neurohirurga BiH koji će raditi najzahtjevnije operacije nervnog sistema, kičme i mozga. Tokom specijalizacije, dr.Alić je svoje znanje sticao kroz mnogobrojne neurohiruške kongrese u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade za najbolji rad mladih neurohirurga pod naslovom „Uspješno liječenje cerebralnog apscesa povezanog sa subduralnim intrakranijalnim empiemom kao posljedicom pansinusitisa: prikaz slučaja“ na 6.međunarodnom kongresu neurohirurga u Budvi 2017.godine.

Fahrudin Alić, ispit / PR – Haber.ba

Doktor Fahrudin Alić rođen je u Zenici 25.oktobra 1986.godine. Po završetku gimnazije, upisao je Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu kojeg uspješno završava 2011.godine, nakon šest godina studiranja. Potom radi kao ljekar opšte prakse hitne pomoći Doma zdravlja Zenica. Pored predanog rada u struci, ne zapostavlja svoju drugu bitnu ulogu, a to je biti suprug, oslonac i otac dva predivna dječaka.

Šestogodišnju specijalizaciju za Kantonalnu bolnicu u Zenici uspješno, i u predviđenom roku, završio je 02.10.2020. na KCUS-u i upisao se među najmlađe neurohirurge u historiji Bosne i Hercegovine. Ovime je neurohirurška zajednica dobila neprocjenjiv resurs a građani ove zemlje sigurnost i oslonac da će, u najtežim i najkomplekcnijim hirurškim intervencijama koje poznaje medicinska struka biti u rukama pametnih, pouzdanih i vrhunskih stručnjaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh