BiH

Građani Bosne i Hercegovine i dalje ne mogu putovati u Europsku uniju

Zemlje članice Europske unije ni ovoga puta neće mijenjati listu zemalja čijim građanima je, na osnovu epidemiloških podataka, dozvoljen slobodan ulazak na teritoriju Šengena, sazanje Tanjug u Briselu.

Njemačka granica

Bosna i Hercegovina tako i dalje ostaje pod privremenim ograničenjima kada je riječ o putovanjima u Evropsku uniju.

Iako je predviđeno da se ažuriranje liste trećih zemalja radi svake dve nedjelje, ono se ovoga puta nije ni našlo na agendi EU ambasadora koji se danas sastaju u Briselu, prenosi “Radiosarajevo“.

Tanjugu je rečeno da je već tokom pripremnih sastanaka na nivou radnih grupa Savjeta EU zaključeno da trenutno nema mogućnosti za otvaranje EU prema novim zemljama.

U Briselu ocjenjuju da se, imajući u vidu novi talas infekcija COVID19 širom sveta, lista za slobodno putovanje preko granica EU u narednom periodu može samo smanjivati, ali ne i povećavati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh