BiH

Okupljanje majki Srebrenice u Tuzli: Strahujemo da ponovo ne pobijede negatori genocida

Držeći jastučiće sa izvezenim imenima ubijenih muškaraca u genocidu u Srebrenici, majke Srebrenice i drugi građani Tuzle još jednom su, kao i svakog 11. u mjesecu, podsjetili međunarodnu i domaću javnost da su zločinci još uvijek na slobodi.

Majke Srebrenice - Twitter

Okupljamo se upravo zbog toga. Zločinci su na slobodi, a mi još nismo pronašle posmrtne ostatke svojih najmilijih“, rekla je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice”, koja godinama traži za posmrtnim ostacima svog sina Nine, javlja Anadolu Agency (AA).

Približavaju se lokalni izbori, a majke koje su se vratile na područje Opštine Srebrenica strahuju da ponovo neće pobijediti negatori genocida.

Strahujemo, vjerujte nam. Čitam da ima i Bošnjaka koji rade u interesu negatora genocida. Ukoliko se to dogodi, da pobijede negatori, plašim se da u Srebrenici od Bošnjaka neće više niko ostati, a i ovako nas ima malo“, kazala je Hajra Ćatić.

Majke Srebrenice okupile su se na Trgu slobode u Tuzli, a potom su fotografije svojih najmilijih i izvezena imena nosile do Trga žrtava genocida gdje su proučile Fatihu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh