BiH

Handžić: Neka mi Dević malo pojasni proceduru vezano za smjenu Vlade

Sve biti rađeno po procedurama odnosno kako poslovnik nalaže, rekao Handžić

Dopredsjedavajući Skupština Kantona Sarajevo Vibor Handžić (NS) kazao je za “Avaz” da je današnjim dostavljanjem zahtjeva za smjenu Vlade KS učinjeno ono što se već neko vrijeme i najavljivao.

– Čuo sam izjavu gospodina Devića da je preduvjet da za smjenu Vlade da se smijeni predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik. Volio bih da mi to malo pojasni jer mi zaista nije jasno. U ranijim mandatima se dešavalo da predsjedavajući ostane i u novoj parlamentarnoj većini – rekao je Handžić.

Kazao je da su nezadovoljni radom aktuelne Vlade, ali da će sve biti rađeno po procedurama odnosno kako poslovnik nalaže.

– Nećemo raditi kao što je to bilo sa smjenom prošle Vlade. Vlada ima rok da odgovori, sve nam je prihvatljivo u tim rokovima – dodao je Handžić, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh