BiH

Rezultati testiranja s KCUS-a: Drastičan skok pozitivnih u Sarajevu

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je novih 298 uzoraka na prisustvo koronavirusa, potvrđeno je iz ove ustanove za Radiosarajevo.ba.

Koronavirus - Ilsutracija

Ukupno novih pozitivnih s dijagnozom COVID-19 je 99 osoba.

Najviše zaraženih je iz Sarajeva, 70 osoba, u Visokom 10, Kaknju osam, Zavidovićima četiri, Travniku tri, Varešu, Žepču, Goraždu, Busovači po jedno, potvrdila je za “Radiosarajevo” generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

Na Podhrastovima smješteno je 36 osoba, na intenzivnoj njezi njih 9.

Jedno dijete smješteno je na pedijatriji.

“Trenutno je ovo drugi najgori dan od početka pandemije”, kazala je Izetbegović za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, jučer je u Bosni i Hercegovini koronavirusom je zaraženo 453 osoba. Zabilježeno je i pet smrtnih slučajeva.

Od toga, u FBiH zabilježeno 296 novozaraženih i pet smrtnih slučajeva, dok je u RS-u evidentirano 155 novozaraženih osoba; u ovom entitetu, srećom, nije bilo umrlih.

U Brčko distriktu BiH je danas registrovan dva nova slučaja zaraze. Radi se o jednoj muškoj osobi 1985. godište i jednoj ženskoj osobi 1993. godište.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh