BiH

Predstavnici fondacije “Istina za Goražde” posjetili reisu-l-ulemu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein-ef. Kavazović danas je u Sarajevu primio delegaciju Fondacije ‘Istina za Goražde’, koju je predvodio gosp. Kasim Brdar.

Reis Husein Kavazović - Vijesti.ba

Tema razgovora bilo je neprocesuiranje ratnih zločinaca za zločine počinjene u toku rata u Goraždu, zaštićenoj zoni UN-a, javlja novinska agencija MINA.

Predstavnici Udruženja iscrpno su informirali reisu-l-ulemu Kavazovića o nepravdi i pravnom nasilju koji se čine Goraždu, gradu o kome su agresori u toku rata ubili više od 4.000 civila i 123 djece.

Umjesto toga, kazali su, svakodnevno se ljudi koji su rat proveli u Goraždu pozivaju na razgovore, zastrašuju i isljeđuju.

Reisu-l-ulema je tom prilikom izrazio svoju zabrinutost zbog pasivnosti nadležnih državnih institucija u pogledu neprocesuiranja ratnih zločina u Goraždu i izrazio podršku žrtvama.

Predstavnici fondacije “Istina za Goražde” posjetili reisu-l-ulemu – Mina

Predstavnici fondacije “Istina za Goražde” posjetili reisu-l-ulemu – Mina

Predstavnici fondacije “Istina za Goražde” posjetili reisu-l-ulemu – Mina


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh