BiH

Efendija Velić u petak slučajno zaključao čovjeka u džamiji nakon ikindije namaza: Ostao je unutra sam 3 sata, kad je došao po njega…

Gotovo svaki dan Muhamed efendija Velić na svom facebook profilu objavi zanimljivu priču.

Muhamed ef. Velić - Faktor.ba

Ovog puta njegov post na Facebooku izazvao je brojne pozitivne reakcije, ‘pokupio’ silne komentare.

Pročitajte i sami:

U petak, kad smo klanjali ikindiju, svi su prije mene izašli, dok sam se raspremio (skinuo džubbu i ahmediju), a onda sam zaključao džamiju i otišao kući. Kad sam došao kući, zbog beba koje su spavale, smanjio sam ton na telefonu. Tek nekad prije akšama sam uzeo telefon i vidio da sam imao nekoliko propuštenih poziva.

Jedan me je ahbab zvao nekoliko puta. Nazvao sam ga, kaže mi da me je zvao jer jedan je njegov ahbab, nakon duga vakta i nakon nekih problema i teškoća, odlučio otići na ikindiju, osjetio potrebu u tom trenutku da se “poveže” i svoju brigu prepusti Onome Koji brige otklanja i sve rješava.

Ušao je u džamiju u trenutku dok sam bio sām u džamiji i dok sam iza minbere u ormar ostavljao džubbu i ahmediju.

Nisam ga vidio, klanjao je u samom ćošku, zaključao sam džamiju i otišao. Nazvao je našeg zajedničkog prijatelja da interveniše, ali bilo mu je suđeno da u džamiji umjesto 20-tak minuta ostane tri sata. Sam i zaključan.

Shvatio je poruku i da ništa nije slučajno. A tako to i biva, sve Allah određuje, ko će doći, kad će doći i koliko će ostati – objavio je efendija Velić, prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh