BiH

Niko neće da montira respiratore koji su nabavljeni posredstvom Srebrene maline

Nijedna firma nije se prijavila ni na drugi tender koji je raspisala Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) za montiranje, verifikovanje, servisiranje i transport 100 respiratora koji su nabavljeni posredstvom firme “Srebrena malina” iz Kine u BiH.

Vršilac dužnosti direktora FUCZ Mustafa Kadribegović potvrdio je Srni da je danas istekao rok za dostavu ponuda po pregovaračkom postupku bez objave i obavještenja.

“Mogu vam potvrditi da nismo dobili nijednu ponudu”, rekao je Kadribegović.

Kadribegović je rekao da je namjera da transport respiratora po zdravstvenim ustanovama u FBiH, njihovo postavljanje, kao i servisiranje obavi firma koja je ovlašteni predstavnik proizvođača.

“Imali smo saznanja da u Srbiji ima jedna firma koja je navedena na stranici Agencije za lijekove Srbije, kao uvoznik istih ovih uređaja u decembru prošle godine, ali oni nisu iskazali zainteresovanost”, pojasnio je Kadribegović.

On je rekao da će biti pokrenut i treći tender.

Respiratori su iz Kine u BiH stigli 27. maja, a za njihovu nabavku potrošeno je 10,5 miliona KM budžetskog novca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh