BiH

Udruženje ‘Jer nas se tiče’ – “Do kraja sedmice ćemo tužiti Editu Đapo”

Udruženje ‘Jer nas se tiče’ prije dva mjeseca zatražilo je od nadležnih institucija informacije o urađenom u proteklom periodu po pitanju nove lokacije za deponiju u Hercegovini, a odgovor je kako su danas ispričali na konferenciji za medije, stigao iz JP Deponija.

Udruženje 'Jer nas se tiče' - PR / Haber.ba

U njemu je navedeno kako je postupak proširenja postojeće deponije započeo posljednjeg dana februara, da je kasnije jedan od ponuđača uložio žalbu na konkurs za izvođenje radova, da je ona usvojena, te da je konkurs na kraju i poništen.

Odlučeno je potom da se problem riješi na drugi način, te je donesena odluka da se ide sa zatvaranjem deponije, da bi 11. septembra uslijedilo novo razočarenje u vidu dopisa ministrice Edite Đapo u kojem je navedeno da se natječaj za studiju uticaja na okoliš za novu lokaciju poništava zbog epidemiološke situacije. Gradu je udovoljila na raniji zahtjev za produženje roka za proširenje postojeće deponije. Naloženo je i da se studija dostavi u roku od šest mjeseci, a mi se nadamo da će ovog puta proći konzorcij čija je ponuda će biti najbolja, rekao je predsjednik Udruženja Omer Hujdur.

Nove brige donijela je studija za dionicu autoputa 5c na jugu grada u kojoj stoji da će se opasnim otpadom upravljati u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećima, te da će se isti odlagati na deponiji Uborak.

Do kraja sedmice ćemo tužiti ministricu Đapo. Borba će ostati poštena i bez padanja pod uticaj politike. Oni koji se kite našom pričom uskoro će možda imati priliku reći kako da se problem riješi ako sjednu u klupe Gradskog vijeća, dodao je Hujdur.

Udruženje ‘Jer nas se tiče’ dosad je prikupilo tri hiljade potpisa koji će se uskoro poslati predstavnicima na svim nivoima vlasti s krajnjim ciljem – zatvaranjem postojeće deponije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh