BiH

Predrag Kon: “Stiže novi talas korone, brzina šokantna”

Epidemiolog dr. Predrag Kon izjavio je da Srbiju novi udar koronavirusa očekuje već u novembru.

Predrag Kon - Tanjug.rs

Brzina povratka virusa je šokantna i sve može da se preokrene za dvije sedmice. Problem su žarišta u okolnim zemljama, ali i dolazak zime.

Poznati epidemilog i član kriznog štaba rekao je za “Blic” da će neke mjere, koje su do sada bile na nivou preporuka morati da postanu obavezne ukoliko se trend rasta obolijevanja od koronavirusa poveća.

Radi se, kako je objasnio, o obaveznom nošenju maski i na otvorenom, kao i u zatvorenom, što je do sada bilo na nivou preporuke.

Nadležni su ranije istakli da je epidemiološka situacija u Srbiji za sada povoljna, ali je koronavirus praktično eksplodirao u svim zemljama bivše SRFJ. Zbog toga, ali i drugih faktora, nadležni kažu da se prati situacija u više gradova zbog porasta broja zaraženih.

Najviše novozaraženih ponovo je registrovano u Beogradu, a gradovi gdje raste broj oboljelih su i Kraljevo, Niš, Novi Sad, Trstenik, Bujanovac i Vranje.

U ovom trenutku nisu se stekli uslovi za održavanje masovnih sportskih događaja, jer bi bili veliki rizik za širenje korona virusa, kaže imunolog Srđa Janković, prenio je “RTS”.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo kronavirusa kod 36 korisnika i 11 zaposlenih, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh