BiH

Džaferović danas i sutra u posjeti Albaniji

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će danas i sutra u zvaničnoj posjeti Albaniji.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

U čast dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, danas će ispred predsjedničke palate biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ga dočekati predsjednik Albanije Ilir Meta.

Nakon toga bit će održan tête-à-tête sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Albanije Ilira Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti predsjedavajući Džaferović i predsjednik Meta.

Predsjedavajući Džaferović sastat će se i s premijerom Albanije Edijem Ramom, te posjetiti Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje “Majka Albanija”.

Također, Džaferović će boraviti i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.

Predsjednik Albanije Ilir Meta će u čast predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati “Brigada” .

U utorak, 6. oktobra 2020., Džaferović će se sastati s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramosom Ručijem.

Planiran je i susret s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom, koji će Džaferoviću uručiti Ključ grada Tirane.

U delegaciji koju predvodi predsjedavajući Džaferović su i ambasador Bosne i Hercegovine za Albaniju Nusret Čančar, te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića Radovan Kovačević i Davor Vuletić, najavljeno je iz Predsjedništva BiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh