BiH

Mahmutbegović: Majka Nura je simbol boli, ali dostojanstva bosanske majke

Povodom preseljenja na Ahiret srebreničke majke Nure Alispahić, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je pismo saučešća članovima porodice i Udruženju “Žene Srebrenice”.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

Majka Nura Alispahić je simbol boli, ali i simobl dostojanstva i ustrajnosti majki Srebrenice u borbi za istinu i pravdu o genocidu u Bosni i Hercegovini. Svoju bol za njenim i vašim Azmirom i Admirom, kao i suprugom Alijom, nosila je dostojanstveno poput svoje bijele šamije. U njenim porukama nikada nije bilo mržnje, pa ni oštrih riječi. Čak ni u trenucima susreta sa zločincima koji su joj pred kamerama, mučki i kukavički ubili maloljetnog sina Azmira.

Bila je i ostala dostojanstvena, uspravna i ponosna, kao i naša zemlja koja je prošla, ali dalje prolazi kroz sve nedaće samo zbog težnji da bude pokorena i da zauvijek nestane iz svjetskih mapa, a njeni sinovi i kćeri, koji nikome ništa nisu skrivili, sa lica zemlje,piše Fokus.

Da, to je naš usud koji je majka Nura duboko razumjela, iako nije razumjela i mogla prihvatiti tolike razmjere zla, zla koje može da u ime mržnje istrgne iz ruku majke i maloljetnu djecu. Molim Boga da majku Nuru primi u okrilje svoje milosti, sa njenim sinovima šehidima i suprugom. Bila je istinska bosanska heroina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh