BiH

BiH: Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona

– Na pojedinim dionicama iz BIHAMK-a upozoravaju na veće količine vode na kolovozu

putevi

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH u nedjelju ujutru. Na pojedinim dionicama iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju na veće količine vode na kolovozu. Stoga savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Prozor – Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo – Srebrenik – Šićki Brod, Maglaj – Doboj (Mravići), Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Na magistralnom putu Nemila – tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima od 0.30 do pet sati. Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, zaključuju iz BIHAMK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh