BiH

Šarović poručio: Hrvatska i Srbija ne trebaju da se igraju s nama

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, govoreći o odvojenim posjetama bh. lidera hrvatskoj prijestonici, rekao je da se ”Hrvatska i Srbija ne trebaju igrati s nama”.

Mirko Šarović - Avaz.ba

Prema njegovim riječima, sve mu ovo liči ”na neku igrariju”.

“Hrvatska i Srbija ne treba na bilo koji način da se igraju s nama, ako nas poštuju – to je za sve nas mnogo bolje. Ne treba niko da se igra na bilo koji način. Ovo mi sada liči na neku igrariju potpuno nepotrebnu u kojoj mi treba da se crvenimo zašto je tako. Ako idemo, idemo kod svojih susjeda koje cijenimo i poštjemo da se dogovorimo oko određenih pitanja. Bolje da ne idemo uopšte nego da ide jedan, ili dvojica, a ide onaj treći”, kazao je Šarović u razgovoru za “N1“.

Govoreći o radu aktuelnog saziva Vijeća ministara, Šarović je kazao da neki ministri ‘personalno nisu dorasli poslu’ koji obavljaju.

“Domet mu je mali i potpuno je jasno da nakon godinu dana da oni ne mogu iznjedriti nešto veliki i teško da nas mogu voditi dalje na evropskom putu, naprosto – neki personalno nisu dorasli ovom poslu. Moja očekivanja su – ništa. Fer bi bilo da postoje pojedinici koji mogu da odgovore tom zadatku, ali postoje oni koji nisu dorasli”, dodao je Šarović.

Istakao je pak da pri tome ne misli na svog nasljednika Stašu Košarca za kojeg je rekao da ima dugogodišnje iskustvo u Parlamentu BiH.

Dodao je da je posao u slučaju Trgovske gore i odlaganju otpada isključivo na Predsjedništvu BiH jer “bilo kakav ministar ne može napraviti nikakav pomak'”, istakavši da je ključni momenat bio Pelješki most jer, smatra, Predsjedništvo nije smjelo dozvoliti gradnju.

Naglasio je da je u ovom slučaju Milorad Dodik napravio historijsku grešku.

“Želja mu se ispunila, došao je, a priželjkivao je da dođe (u Zagreb). U suštini, ja mislim da je priča bila sasvim druga, ali po meni nepotrebna posjeta. Mislim da nije ispravna formulacija da je predsjednik srpskog naroda, ta funkcija ne postoji niti ga mi doživljavamo niti prihvatamo. Lapsus ili namjera, ne ulazim u tako nešto, ali mislim da je potpuno netačno”, dodao je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh