BiH

Krizni štab poručio građanima: Izbjegavajte odlazak u susjedne zemlje

Članovi Kriznog štaba pozivaju sve osobe iz Kantona Sarajevo koje su u posljednjih 14 dana boravili u ugroženim zemljama da budu posebno oprezni i odgovorni, da prate pojavu mogućih simptoma, te sve svoje kontakte svedu na najmanju moguću mjeru

Sarajevo - Faktor.ba

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom upozoravaju građane Kantona Sarajevo da izbjegavaju odlaske u susjedne zemlje, ali i u sve one u kojima je u posljednje vrijeme došlo do značajnijeg povećanja broja zaraženih koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Članovi Kriznog štaba pozivaju sve osobe iz Kantona Sarajevo koje su u posljednjih 14 dana boravili u ugroženim zemljama da budu posebno oprezni i odgovorni, da prate pojavu mogućih simptoma, te sve svoje kontakte svedu na najmanju moguću mjeru.

“U slučaju pojave simptoma akutne respiratorne bolesti sa povišenom temperaturom, općom malaksalosti, suhim kašaljem, gubitkom čula okusa i mirisa neophodno je da se odmah jave nadležnoj zdravstvenoj službi. S tim u vezi, iz Kriznog štaba još jednom pozivaju sve naše sugrađane na odgovorno provođenje svih propisanih javno-zdravstvenih mjera, prije svega na obavezno nošenje zaštitne maske, održavanje higijene ruku toplom vodom i sapunom, držanje propisane distance od najmanje 1,5 metra, te stalno prozračavanje prostora u kojem borave”, navode iz Kriznog štaba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh