BiH

Padaju kiša i snijeg: Objavljena prognoza i za naredna tri dana

Da je pao prvi snijeg, dokazuje i fotografija s Bjelašnice..

Kiša - Istrain.hr

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne, a na vrhovima planina snijeg, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Da je pao prvi snijeg, dokazuje i fotografija s Bjelašnice, koju je jutros poslao čitatelj portala “Radio Sarajevo“.

Snijeg – Radiosarajevo.ba

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 6; Livno, Sarajevo, Sokolac 9; Banja Luka, Bugojno, Sanski Most 10; Grude 11; Bihać, Mostar, Tuzla 12; Gradačac 13; Neum, Zvornik 14; Trebinje 16.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom veći dio dana, a na vrhovima planinama snijeg.

U večernjim satima padavine uglavnom u Posavini, Krajini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera.

Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni Celzijusevih.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima veći dio dana. Dnevna temperatura oko 16 stepeni.

U našoj zemlji i sutra, drugi dan vikenda, će biti oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim djelovima. Na planinama će padati i snijeg.

Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Najavljena je i prognoza za prve dane sedmice pred nama.

Tako će u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak biti umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U utorak će Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno.

U jutarnjim satima uz nešto više oblaka u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 22 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh