BiH

Lažno prijavio bombu da bi se pomirio s djevojkom

Za ovo krivično djelo predviđena je novčana sankcija ili kazna zatvora do šest mjeseci

Umjesto da na autobuskom stajalištu izgladi nesuglasice sa svojom djevojkom, učenicom Ekonomske škole, dvadesetogodišnji Mirnes Halilović završio je u četvrtak naveče u policiji, jer je prijavio da je u objektu Srednjoškolskog centra postavljena bomba kako bi je sreo prije njenog odlaska kući, pišu Nezavisne novine.

Naime, Halilović i sedamnaestogodišnjakinja su se dan ranije posvađali pa je on po svaku cijenu želio da se pomiri s njom, ali nije znao kako da organizuje njihov susret te je osmislio plan.

“Pošto je ona iz Rječice i putuje autobusom kući, koji polazi s obližnje autobuske stanice samo nekoliko minuta nakon kraja nastave, on je odlučio da pozove policiju i lažno prijavi da je u objektu postavljena bomba kako bi nastava bila prekinuta, pa bi on imao priliku da sretne djevojku prije odlaska kući”, priča izvor Nezavisnih.

Dobojskoj policiji su bila potrebna samo tri sata da mu uđe u trag, a nakon što je identifikovan on je priznao djelo i kod njega je pronađen telefon s kojeg je pozvao operativno dežurstvo u policiji.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je u četvrtak oko 17.20 prijavljeno da je u zgradi Srednjoškolskog centra postavljena eksplozivna naprava, nakon čega su na lice mjesta izašli pripadnici Policijske stanice Doboj 1, Sektora kriminalističke policije, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, kao i uposlenici Službe hitne pomoći Doma zdravlja i Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj.

“Brzom reakcijom policijskih službenika u roku od nekoliko minuta iz navedenog objekta je evakuisano oko 350 učenika i nastavnog osoblja. Izvršenim protivdiverzionim pregledom utvrđeno je da u objektu nije postavljena eksplozivna naprava te da se radi o lažnom prijavljivanju krivičnog djela”, navode u policiji.

Tijana Vasiljević Stokić, predsjednica Aktiva direktora srednjih škola, kaže da se u objektu Srednjoškolskog centra nalaze četiri škole – Ekonomska, Tehnička, Saobraćajna i elektro te Ugostiteljsko-trgovinska.

“Kolege su me nazvale i rekle da je došla policija, da treba da se evakuišu đaci. Nakon poziva svi direktori su došli, otključali smo sve naše prostorije, sve kancelarije. To je bila druga smjena, druga grupa, već peti čas, tako da je već bilo vrijeme da djeca idu kući. Danas nastava najnormalnije teče jer su nam iz policije rekli da je sve pregledano, bezbjedno i da nemamo razlog da ne održavamo nastavu”, kazala je Vasiljević Stokićeva u petak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh