BiH

Danas vanredna sjednica Savjeta ministara BiH

29. vanredna sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine bit će održana danas, četvrtak 24. septembra 2020. godine, u 11:00 sati u Sarajevu, saopćeno je iz Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH - Nezavisne.com

Kako je saopćeno, na predloženom dnevnom redu je jedna tačka, i to Prijedlog revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina – drugi krug glasanja, predlagača Ministarstva pravde BiH.

Po završetku sjednice predviđena ja izjava za medije, a novinarima, koji prema procjeni svojih redakcija žele da prisustvuju događaju biće omogućeno prisustvo.

Podsjetimo, ranije danas, kako je javio reporter “N1” Zvonko Komšić, otkazana redovna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana danas.

Sjednica je trebala početi u 10 sati danas u zgradi institucija BiH.

Na sjednici Vijeća ministara BiH se trebao razmatrati između ostalog i nacrt sporazuma o grantu vrijednom pet miliona eura za smanjenje posljedica korona virusa za mala, srednja i mikropreduzeća putem Evropskog fonda za BiH.

Ministri su također trebali razmatrati i izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvu polovinu ove godine, kao i informaciju Ministarstva sigurnosti BiH o stanju u oblasti migracija u BiH za juni 2020. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh