BiH

Koronavirus u BiH: Zatvorena fabrika, 16 radnica zaraženo

U opštini Prozor-Rama zatvorena je fabrika “Rama-Teks”, sa ispostavom na Gračacu, jer je 16 radnica zaraženo koronavirusom, potvrdila je direktor Doma zdravlja u ovoj opštini Mara Anđelić.

fabrika Rama-Teks - Ramski vijesnik

Ona je navela da su sve radnice ove fabrike testirane, nakon što su prošle sedmice dvije imale simptome koronavirusa, piše Srna.

“Od 25 testiranih, 15 je bilo pozitivno što je objavila i epidemiološka služba, a sada smo dobili još jedan nalaz, tako da je u pitanju 16 osoba”, pojasnila je Anđelić.

Ona je napomenula da je u toku stavljanje svih kontakata u izolaciju.

“Kada su se pojavile prve pozitivne osobe, Fabrika je dezinfikovana i uvedene su neke mjere, ali to je očito bilo prekasno, vjerovatno zbog klimatizacije i svih okolnosti, tako da će Fabrika sada biti potpuno zatvorena “, rekla je Anđelić, prenosi “Radiosarajevo“.

Navela je da osobe koje su negativne idu u izolaciju, kao i svi njihovi kontakti, dok će se stanje pratiti i dalje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh