BiH

FMOIT uputilo inicijativu za produženje rada ugostiteljskih objekata

Od Kriznog štaba tražimo i očekujemo da razmotri sve moguće opcije produženja radnog vremena za sat, uz naravno propisivanje i uvjeta pod kojima bi se takva oduka donijela, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma

Federalno ministarstvo okoliša i turizma uputilo je inicijativu Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva da najozbiljnije razmotri mogućnost produženja rada ugostiteljskih objekata na području Federacije BiH.
Pokretanje ove inicijative uslijedilo je nakon brojnih kontakata Federalnog ministarstva okoliša i turizma s ugostiteljskim radnicima i njihovim predstavnicima, koji su predložili ovu inicijativu.

”Ugostitelji su stava da im produženje radnog vremena do ponoći mnogo znači u smislu poslovanja u vrlo teškim uvjetima pandemije koronavirusa. S tim u vezi, od Kriznog štaba tražimo i očekujemo da razmotri sve moguće opcije produženja radnog vremena za sat, uz naravno propisivanje i uvjeta pod kojima bi se takva oduka donijela”, navodi se u saopćenju Ministarstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh