BiH

U BiH bez testa mogu ući maloljetna djeca i supružnici naših državljana

Ranijom odlukom omogućen je ulazak u BiH bez testa državljanima Crne Gore, Hrvatske i Srbije

Granica - Ilustracija / B1tv.ba

Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Donošenjem ove odluke omogućava se da se, osim diplomatsko-konzularnom osoblju, omogući ulazak u BiH bez negativnog testa na koronavirus i osoblju međunarodnih organizacija te pod istim uslovima i diplomatskom osoblju koje stupa na dužnost, a još nije okončan postupak njihovog akreditovanja i izrade identifikacione iskaznice koju izdaje Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Također, bez negativnog testa na koronavirus omogućava se ulazak u BiH maloljetnim strancima čiji je roditelj državljanin Bosne i Hercegovine, kao i strancu koji je supružnik državljanina Bosne i Hercegovine.

Ranijom odlukom omogućen je ulazak u BiH bez testa državljanima Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz države čiji su su državljani, kao i njihovoj maloljetnoj djeci i supružnicima, koji su državljani drugih zemalja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh