BiH

Divlji zapad u centru Sarajeva: “Izađite uhljebi!”

Na teritoriju Općine Centar i Kantona Sarajevo posljednjih dana svjedočimo nečemu što liči na dvilji zapad.

Mirni protesti radnika Agencije Poslovnost održani su danas od 11 sati pred zgradom Opštine Centar. Radnici Poslovnosti nakon protesta ispred Opštine Centar, od 13 sati protestvovat će se i pred službenim ulazom Vlade Kantona Sarajevo.

Radnici su se odlučili na protest kao jedino što im je ostalo u pokušaju da mogu slobodno dolaziti na svoja radna mjesta.

Traže hitno sprovođenje sudske mjere kojom je naloženo povlačenje zaštitara agencije Gama AA sa lica mjesta i osiguravanje slobode kretanja radnicima Agencije Poslovnost u pristupu ulaznu u zgradu gdje rade, u ulici Kotromanića 48. Podsjećamo, sudska privremena mjera donosi se u postupcima gdje se ne može očekivati brzo rješenje spora i njena funkcija je hitnost, izvršenje u roku od 24-48h

No, na teritoriju Općine Centar i Kantona Sarajevo posljednjih dana svjedočimo nečemu što liči na dvilji zapad.

Institucije, ni opštinske ni kantonalne, već mjesec dana ne mogu da obezbjede slobodu kretanja radnicima, kojima je betonskim barikadama i zaštitarima onemogućen dolazak na posao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh