BiH

Milorad Dodik se oglasio nakon smrti Momčila Krajišnika

Dodik je porodici i prijateljima Momčila Krajišnika izrazio najdublje saučešće, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH

Momčilo Krajišnik - princip.news

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, od posljedica infekcije novim koronavirusom, jutros u šest časova preminuo je Momčilo Krajišnik.

Krajišnik je pravosnažnom presudom Haškog tribunala u martu 2009. proglašen odgovornim za deportacije, prisilna premještanja i zločine nad civilima Bošnjacima i Hrvatima u BiH u periodu od aprila do decembra 1992. godine, u općinama Zvornik, Banjaluka, Prnjavor, Bijeljina, Bratunac, Bosanska Krupa, Sanski Most, Trnovo i Sokolac. Proglašen je krivim i jer je bio dio udruženog zločinačkog poduhvata koji je imao za cilj etničko čišćenje teritorija koje su tokom rata bile pod kontrolom bosanskih Srba.

Ovim povodom oglasio se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Momčilo Krajišnik će ostati upisan posebnim slovima u istoriju naše Republike i našeg naroda u Republici Srpskoj, koji su njegovim odlaskom izgubili iskrenog i pravog rodoljuba”, naveo je Dodik u telegramu saučešća porodici Momčila Krajišnika.

Dodik je porodici i prijateljima Momčila Krajišnika izrazio najdublje saučešće, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh