BiH

Milorad Dodik: “Od nove vlasti Crne Gore očekujem reafirmiranje odnosa s RS-om”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da bh. entitet RS očekuje od novih vlasti u Crnoj Gori da bude reafirmisan raniji zahtjev o uspostavljanju specijalnih veza RS i Crne Gore.

Milorad Dodik - Twitter

Podsjetivši da je “RS taj zahtjev ispostavila Milu Đukanoviću prije oko 10 godina”, Dodik je naglasio da tu mogućnost daje Dejtonski mirovni sporazum.

“U tom pogledu bilo bi veoma vidljivo da, u skladu sa međunarodnim sporazumima, te stvari rješavamo”, izjavio je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je istakao da za sada partije koje su pobijedile u Crnoj Gori upravo naglašavaju to poštovanje međunarodnih obaveza.

“Volio bih da vidim na koji način ćemo moći da to riješimo i po tom pitanju ćemo i cijeniti naše dalje odnose sa Crnom Gorom”, rekao je Dodik.

On je istakao da je sa predsjednikom Srbije razgovarao o događajima u Crnoj Gori i novoj crnogorskoj vlasti i da je istaknuta činjenica da se ni RS niti Srbija nisu miješale u te izbore.

“Ali, niko ne kaže da nema neka očekivanja. Moja očekivanja su da nova vlast u Crnoj Gori primarno kao prvu destinaciju za posjetu u regionu odabere Beograd i Banjaluku, Ali, vidimo da to nije tako. To je njihov izbor”, rekao je Dodik, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh